Recept háttér

Published on augusztus 14th, 2013 | by admin

Tepsis burgonya

Tepsis burgonya 
Filléres finomság vacsorára!

Amire szükséged lesz:
- 1 kg burgonya
- 5 db hagyma
- petrezselyem
- ételízesítő vagy/és só
- bors
- pirospaprika
- majoránna
- olaj
- párizsi/virsli
- 3 db tojás

Így csináld:
1. Pucold meg a burgonyát és a hagymát, majd szeld nagyobb darabokra
2. Tedd egy olajozott tepsibe, szórd meg sóval és borssal, ha szereted, tegyél rá pirospaprikát, majoránnát és petrezselymet.
3. Locsold meg finoman olajjal (vagy sütőmargarin darabokat is tehetsz rá), majd keverd össze, hogy a fűszerből jusson mindenhova.
4. Előmelegített sütőben kb 15 percig süsd (közepes hőfokon). Sülés közben néha keverd át.
5. Amíg sül, szeleteld fel a párizsit vagy virslit, vagy mi van otthon.
6. Verd fel a tojásokat és tegyél bele pici sót.
7. Amikor letelt a 15 perc tedd a tepsibe a virslit, majd süsd tovább kb. 10 percig
8. Vedd ki a sütőből, öntsd rá a tojást, keverd át alaposan.
9. Tedd vissza addig (3-4 perc), amíg a tojás meg nem sül és kész is.

Kellemes sütést és jó étvágyat hozzá!




About the Author

Back to Top ↑